VPI Cliffwood

VPI Cliffwood

Devialet Mania

Devialet Mania

VPI Scout 21

Herintroductie en opwaardering van de best verkochte VPI draaitafel aller tijden.

Met de nieuwe Scout 21 laat VPI de audiowereld opnieuw kennismaken met de bestverkochte VPI-draaitafel aller tijden. Dit nieuwe model is niet alleen beter dan de vorige versies van de Scout, het is ook beter dan het zou moeten zijn voor een prijs in de buurt van deze prijs. Het geluid is snel en gedetailleerd, diep en breed, met een natuurlijk middengebied dat ‘s werelds beste cartridges waardig is.

De VPI Scout is een van ‘s werelds best beoordeelde draaitafels geworden. Naast zijn spectaculaire geluid is de Scout 21 zo eenvoudig te installeren, zodat je de ‘tafel’ binnen enkele minuten operationeel hebt.

€ 3.959,00
Levertijd: 2 tot 5 werkdagen

Chassis constructie
Voor een superieure stabiliteit en demping is het prachtig gevormde chassis van de Scout 21 gemaakt van 3,2 cm dikke premium getextureerde, met vinyl bedekte MDF, gebonden aan een 2.6 mm stalen plaat. De 300 RPM AC synchroonmotor bevindt zich in een afzonderlijke stalen behuizing en drijft het plateau aan met een soepele, stille werking.
 
Bewerkte aluminium plateau
De Scout 21 maakt gebruik van een nauwkeurig bewerkt, 18 mm dik 6061 aluminium legering plateau. Dit plateau draait op een ultrazacht oliebadlager en is op een as gemonteerd met een #2 Jacob’s Taper voor een concentrische stijf gemonteerde koppeling. Het lager heeft een PEEK kunststof stuwschijf en machinaal bewerkte grafiet geïmpregneerde messing bussen met behulp van een Thompson Engineering 60 Rockwell case geharde as. Inbegrepen is een schroefbare platenklem die kromtrekken elimineert
 
 Unipivot Drop in tonearm montage
Het originele prijswinnende VPI Unipivot ontwerp, met de vooruitstrevende technologie van 3D printen. Het materiaal is een gepatenteerde epoxyhars die een stijve, lichtgewicht structuur vormt met goede isolatie-eigenschappen. Epoxy is ‘non-crystalline’ wat de overdracht van trillingen belemmert, dus het is het perfecte materiaal voor toonarmen. De vorm van de schacht van de toonarm voegt ook stijfheid toe aan de structuur en voorkomt verder de overdracht van oppervlaktetrillingen. Het resultaat is een lichtgewicht toonarm met een lage resonantie.

“The JMW 3D tonearm’s most immediately obvious sonic characteristic was a smooth, non-resonant, exceptionally well-balanced tonal quality that makes it almost seem to disappear.” – Michael Fremer

Net als bij de duurdere JMW-10 en JMW-12 Uni-Pivot armen, kan de toonarmassemblage van de JMW-9 3D Uni-Pivot in minder dan 30 seconden worden verwijderd en vervangen, waardoor het mogelijk is om onmiddellijk van cartridge te wisselen met meerdere armarmen. Met het nauwkeurig instelbare contragewicht kunt u met de azimut- en de naaldkracht het maximale uit elk gemonteerd element halen. Een RCA- ‘junction box’ maakt het gebruik van RCA-connectoren mogelijk en met een Lemo-aansluiting voor eenvoudig verwisselen tussen armstokken.

VPI HW-40 Isolatievoeten
De VPI HW-40 Isolatievoeten zorgen voor een optimale demping van de ondergrond en het chassis.

 

Meegeleverd met de draaitafel

 • Schroefbare platenklem:
  Demet de VPI Scout21 meegeleverde platenklem maakt het vinyl effectief plat terwijl het trillingen afvoert. In staat om te helpen stabiliseren enigszins kromgetrokken platen.
 • VPI Platenspelermat
 • JMW Memorial Tonearm Alligment Jig:
  De JMW uitlijnmal richt zich op de drie belangrijkste factoren van uitlijning: Juiste Offset, Tracking, en Overhang.
 • Naalddruk weegschaal:
  Deze digitale meter is onze nauwkeurigste meter voor het berekenen van de naaldkracht. Hij is eenvoudig te gebruiken en bootst de hoogte na waarop een plaat op de plaat zou zitten. (inclusief batterij CR2032).
 • Cartridge vingerlift met 2 x 8mm en 2 x 10mm lage 2.5mm cartridge schroeven
 • Azimut staaf hulpmiddel voor het optisch verticaal aanpassen van de cartridge
 • Gebruiksaanwijzing

Technische Specificaties 

 • Chassis Samenstelling: Met vinyl bekleed MDF en staal
 • Plateau: Diameter 11.5″ / 292 mm, 18 mm dik Aluminium, 4,8 kg
  Toonarm Meegeleverd: JMW-9 3D Uni-Pivot Toonarm
 • Motor RPM: 300 RPM
 • Motor Pulley Nauwkeurigheid: +/- .0005″
 • Wow en Flutter: .08%
 • Snelheid Nauwkeurigheid: .08%
 • Rumble: 78 db Down
 • Voetafdruk: 469.9mm 368.3mm
 • Totale Grootte: 482.6mm x 457mmx x 215.9mm 19″ x 15″ x 8½”
 • Totaal Gewicht: 14.51 kg
 • Garantie 5 jaar
   
Meer informatie
merk VPI
kleuren / afwerking zwart
aandrijfsysteem snaar
toeren 33 1/3, 45
plateau aluminium
element Standaard zonder element
stofkap nee
analoge uitgangen 1 x line-out RCA
overige bijzonderheden -
Breedte 482.6mm
hoogte 215.9mm
diepte 457mm
gewicht 14.51 kg
garantie Garantie 5 jaar