Sonus Faber Minima Amator II

Sonus Faber Minima Amator II

Sonus Faber Electa Amator III

ICONISCHE RENAISSANCE

Het restylen van een van de meest symbolische luidsprekers is altijd een zwaar werk, maar fascinerend. Electa Amator III is het bereiken van een reis van 30 jaar. De derde generatie van een iconisch product gegenereerd door een uitdrukking van natuurlijke evolutie, met elementen die ons uniek maken: kostbare materialen, hoog vakmanschap en natuurlijk geluid.

 

Een klassieke twee-weg van topniveau

Maak kennis met de Sonus Faber Electa Amator III; een klassiek twee-weg systeem. Sommigen zweren erbij: een twee-weg systeem is het allermooiste! De 28mm DAD tweeter ( Damped Apex Dome) betovert je met zijn loepzuivere en kristal heldere weergave. Sonus Faber kiest bewust voor zijden domes i.p.v. metaal. Vergelijken we de weergave met vroegere modellen dan is de afstemming nog steeds heel aangenaam maar veel gedetailleerder en ongekend ruimtelijk. De 18 cm midrange/woofer is een slagje groter, tel daarbij de grotere kastinhoud en we hebben een luidspreker die zeer diep in het laag kan gaan

 

Restylen van een klassieker

Het restylen van een van de meest symbolische luidsprekers van Sonus Faber is geen makkelijke opgave, maar wél ontzettend interessant. De Electa Amator III is het resultaat van 30 jaar ontwikkeling. De derde generatie van een iconisch product gegenereerd door een uitdrukking van natuurlijke evolutie, met de elementen die Sonus Faber uniek maakt: materialen van de allerhoogste kwaliteit, hoog vakmanschap en een natuurlijk geluid.

 
Specificaties Electa Amator III : 
 
Merk : Sonus Faber Italië
Model : Electa Amator III
Type : 2-Weg Monitor Luidspreker
Garantie Ohm-Audio B.V. &Fine Sounds BeNeLux : 60 Maanden
Inputterminal : Bi-Wiring Inputs
Afmetingen : 110cm hoog x 36 cm diep x 24cm breed
Frequentierespons : 40Hz – 35.000Hz
Gevoeligheid : 88dB SPL
Crossover Frequentie : 2.500 Hz
Aanbevolen versterker : 35 Watt – 200 Watt
Gewicht : 26 Kg Netto per luidsprekersysteem
Uitvoering : Solid Walnoot / Koper / Carrara Marmer
€ 5.249,00
Levertijd: 2 tot 5 werkdagen
Sonus Faber Electa Amator III is te bestellen in veelvoud van 2

De Sonus faber Minima Amator II is onderdeel van de Heritage Collection maar kost een stuk minder dan de Electa Amator III.

De Minima Amator II is feitelijk afgeleid van de Minima Amator die in 1992 het levenslicht zag, maar volgens de maker heeft de luidspreker de nodige nieuwe en innovatieve technologie.

De kast is gemaakt van massief walnoothout. Het front is afgewerkt met leer, zoals Sonus faber wel vaker doet. Ook de achterkant is afgewerkt met leer. De basreflex poort bevindt zich aan de achterkant. De Minima Amator II is een boekenplankmodel, maar kan desgewenst op een stand geplaatst worden.

De Sonus faber Minima Amator II is de moderne en gelijk klassieke opvolger van de iconische Sonus faber Minima Amator geïntroduceerd in 1992. De Sonus faber Minima Amator II is samen met de Electa Amator III onderdeel van de Heritage Collection. En die naam is uiteraard niet zomaar gekozen. Het is een eerbetoon aan de klassieke en legendarische modellen uit het verleden.

Natuurlijke materialen, natuurlijk geluid en echt emoties

De Sonus faber Minima Amator II is een toonbeeld van echt Italiaans vakmanschap en design. De kast is gemaakt van massief Walnoot hout en met de hand aangebracht leer. De discrete bronzen details geven deze kunstwerken een chique en gelijk tijdloos uiterlijk. Deze kunstwerken passen in een klassiek interieur, maar komen ook perfect tot hun recht in elke moderne woonomgeving.

Moderne technieken zorgen voor een ongekende weergave

De Sonus faber Minima Amator II bevat de modernste luidsprekertechnieken gepatenteerd door Sonus faber. De tweeter is een 28 mm silk dome en zorgt voor een tegelijk zijdezacht en gedetailleerd hoog. De 150 mm midwoofer garandeert een prachtig en strak laag en levensechte weergave van stemmen. De ultra stijve kast is opgebouwd uit 20 lagen van elk 25 mm dik massief hout. Alles samen zorgt voor een unieke luisterervaring. De prachtige Carrara stand is optioneel verkrijgbaar.

Afmetingen : 35cm hoog x 28 cm diep x 20cm breed
Frequentierespons : 50Hz – 35.000Hz
Gevoeligheid : 87dB SPL
Crossover : 2.500 Hz
Aanbevolen versterker : 35 Watt – 200 Watt
Gewicht : 7 Kg  de optionele Carrara stands  wegen 15 Kg.
Uitvoering :  Walnoot 

 

Meer informatie
merk Sonus Faber
serie Amator
kleuren / afwerking walnoot
type speaker 2-weg
plaatsing boekenplank, speakerstand
basreflexpoort achterkant
geschikt voor bi-wiring Ja
belastbaarheid 30 - 200 Watt
gevoeligheid 87 dB
frequentiebereik 50 Hz – 35.000 Hz
nominale impedantie 4 Ohm
crossover frequentie 2.500 Hz
tweeter Tweeter - Silk Dome 28 mm High definition DAD tweeter.
midrange / bass Bass 150 mm paper cone
Breedte 200 mm
hoogte 350 mm
diepte 280mm
gewicht 7,1 kg
garantie 5 jaar