Dali Oberon 1

Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

De DALI OBERON 1 is een supercompacte boekenplank luidspreker. De afmeting van de kast zorgt voor een optimale balans tussen inwendig volume en prestaties in het laag, en een compact kastontwerp in kleine ruimtes en discrete hifi-systemen of bij montage aan de muur. Hij gebruikt dezelfde oversized 29 millimeter ultra-lichtgewicht soft dome tweeter als zijn vloerstaande familieleden, en een 13 centimeter houtvezel woofer met SMC technologie voor de lagere middentonen en de bas. De OBERON 1 is gebaseerd op de meest innovatieve DALI ideeën, tradities en uitvindingen - samengebracht in een slank en compact ontwerp. Leverbaar in zwart, licht eiken en walnoot houtnerf of wit satijn. Prijs per stuk.

Dali Oberon 1 is available for purchase in increments of 2

Levertijd: 2 tot 5 werkdagen

€ 199,00

* Vereiste velden

 
Dali

Gratis verzending:
Voor bestellingen boven de €_50,- geen verzendkosten.

Lees meer .....Extra bescherming:
U koopt veilig bij een fysieke Hifi - speciaalzaak.

 


Luister mogelijkheid: 
Vrijwel alle artikelen op onze site zijn in onze winkel te bekijken en te beluisteren.
Bekijk onze winkel .....

 


Installatie service: 
Uw apparatuur vakkundig geïnstalleerd.
Bel voor de mogelijkheden:
020-6232183 

Productbeschrijving

Details

De verliesarme 13 centimeter woofer in de OBERON 1 is geoptimaliseerd met een nieuwe conus met houtvezels die speciaal is gemaakt om het delicate middengebied en de lage tonen weer te geven - zoals bij elke door DALI gemaakte luidsprekerunit. De conus is gemaakt van een mix van zeer fijn gemalen papiervezels die is versterkt met houtvezels. Dat zorgt voor een stijve en zeer lichte constructie die zich perfect gedraagt. In combinatie met een verliesarme rolrand en centreer-ring (‘spider’) produceert deze conus de micro-details in het signaal, ongekleurd en zeer accuraat.

De conus eindigt in een rubberen rolrand die werd gekozen om zijn zachte en zeer flexibele eigenschappen. Hierdoor kan de conus vrij bewegen met zeer weinig dempende effecten, en houdt de magneetmotor van de woofer controle over de beweging van de conus.

Door het gebruik van SMC in de OBERON 1 wordt mechanische vervorming door hysteresis en wervelstromen aanzienlijk verminderd. De combinatie van deze verbeteringen in de magneetmotor van de luidspreker resulteert in een lagere derde-orde vervorming. Hierdoor biedt de OBERON 1 langer luistergenot, een relaxed middengebied en verrassend veel detaillering in deze klasse.

De magneetmotor zelf bestaat uit een grote ferrietmagneet die om een poolstuk zit dat uit een unieke combinatie van ijzer en SMC bestaat. Het ijzer-ferriet vormt de basis van het cilindervormige poolstuk, en is ‘afgetopt’ met een 10 millimeter dikke schijf van SMC, die als een kroon op het poolstuk zit. Deze combinatie minimaliseert de negatieve effecten van ijzer, en plaatst de SMC schijf midden in het voornaamste werkingsgebied van de vierlaags spreekspoelhouder. Zo wordt het effect van het SMC op de omgeving van de spreekspoel geoptimaliseerd, waardoor een constantere magnetische flux ontstaat.

De 29 millimeter ultra-lichtgewicht soft dome tweeter die wordt gebruikt in de OBERON 1 wordt door DALI gemaakt en is speciaal ontworpen voor de OBERON serie - waarbij bewezen technieken uit onze bestaande DALI series werden gecombineerd met nieuwe eigenschappen.

Door het grote formaat van het membraan kan de tweeter luider spelen met een kleinere mechanische uitslag, waardoor de beweging van de spreekspoel tot een nauwkeurig minimum wordt beperkt.

Het oversized 29 millimeter membraan is gemaakt op basis van een ultralicht, golfvormig weefsel en is daarnaast geoptimaliseerd voor een grotere bandbreedte in zijn lagere frequentiebereik. Dit zorgt voor een optimale aansluiting van de midrange-woofer op de tweeter, waardoor een gelijkmatig, niet geforceerd en uiterst coherent hoger middengebied ontstaat. In vergelijking tot andere soft dome tweeters op de markt weegt het materiaal dat DALI voor deze dome gebruikt minder dan de helft (0,060 mg/mm2).

De deel van de frontplaat rond de dome van de tweeter heeft dezelfde vorm als bij de OPTICON en RUBICON tweeters, om optimale werkomstandigheden voor de soft dome te creëren. Het doel is om een grotere frequentie-respons te combineren met een brede afstraling en weinig kleuring.

De behuizing van de OBERON 1 is gemaakt van dicht geperst MDF plaatmateriaal dat CNC gefreesd is, en bekleed met zorgvuldig geselecteerd hoogwaardig vinyl. De kast van de OBERON 1 heeft een zeer stijve constructie, met massieve verstevigingen die de kast van binnenuit sterker maken. Dit verhoogt de stijfheid en voorkomt resonanties in de behuizing.

We hebben de timing geoptimaliseerd door de luidsprekers te voorzien van dempingsmateriaal dat aan de binnenzijde van de boven- en onderplaat en de zijkanten is aangebracht. Hierdoor ontstaat een meer directe koppeling tussen de woofer en de basreflexpoort. Het hoorbare resultaat is een preciezere bas en een toegenomen ‘attack’ in het middengebied.

De baspoort is op de achterzijde van de OBERON 1 aangebracht, wat de integratie in de ruimte verbetert door de muur als ondersteuning van de laagweergave te gebruiken. Boven de baspoort is een ‘sleutelgat’ aangebracht waarmee hij aan de muur kan worden gehangen.

Voor de OBERON serie hebben we nieuwe luidsprekerfrontjes ontworpen. De nieuwe, afgeronde luidsprekerfronten geven de luidsprekers een informelere en meer eigentijdse ‘look’. ‘Mountain Grey’ is het standaardfrontje bij de lichtere afwerkingen (Wit en Light Oak), terwijl ‘Shadow Black’ standaard bij de donkerdere afwerkingen (Black Ash en Dark Walnut) wordt geleverd. Voor een geheel wit uiterlijk is ‘Marshmallow White’ als optionele accessoire leverbaar.

Specificaties

Specificaties

merk Dali
serie Oberon
kleuren / afwerking eiken, walnoot, wit, zwart
type speaker 2-weg
plaatsing boekenplank, muur, speakerstand
basreflexpoort achterkant
geschikt voor bi-wiring Nee
belastbaarheid 25 - 100 Watt
gevoeligheid 86 dB
frequentiebereik 51 - 26.000 Hz
nominale impedantie 6 Ohm
crossover frequentie 2.800 Hz
tweeter 1 x 29 mm soft dome
midrange / bass 1 x 5 1/4"
bass -
overige bijzonderheden -
Breedte 162 mm
hoogte 274 mm
diepte 234 mm
gewicht 4,2 kg
garantie 5 jaar

Beoordelen

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Dali Oberon 1

Hoe waardeert u dit artikel? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
prijs kwaliteitverhouding
geluidskwaliteit
gebruikersvriendelijkheid

Luister afspraak

Nieuw in ons assortiment